Get In Touch

Prefer using email? Say hi at

Faunapassage monitoring

Oplossing voor het monitoren van faunapassages.

Nederland kent enkele duizenden faunapassages. Deze passages zijn belangrijk voor het ontsnipperen van het leefgebied van diersoorten zoals dassen, vossen en padden. Het is van belang dat dat deze tunnels goed onderhouden worden, wanneer dit niet gebeurd raken de tunnels overgroeid of verstopt. Om de status van deze passages te monitoren is een oplossing gevonden die deze tunnels 24/7 monitort. Wanneer blijkt dat het gebruik van de tunnels afneemt of stopt wordt een aannemer ingeschakelt om de tunnel te controleren.

Werking:

  • De camera maakt continu opnames
  • Slimme software herkent beweging door opeenvolgende beelden met elkaar te vergelijken
  • Waarnemingen worden direct doorgestuurd, via een 4G verbinding.
  • Automatische beeldherkenning verwerkt de data, naar soort, datum en tijdstip.
  • Op een platform wordt deze data automatisch verwerkt naar gebruik, activiteitenpatronen en andere informatie.

Totstandkoming

Dit project is een initatief van de Provincie Noord-Holland (Nico Jonker), 3D Makers Zone en PWN. In januari 2021 ben ik betrokken geraakt bij dit project. Destijds lag de focus nog op paddentunnels. Gedurende 2021 is de shift gemaakt naar grotere tunnels en het toepassen van een camera.

Vroege vogels heeft in 2021 een leuke rapportage gemaakt over de paddentunnels. Deze is hier terug te vinden: https://www.bnnvara.nl/vroegevogels/artikelen/werken-de-paddentunnels-wel

Videos

Foto’s


Hallo! Ik ben Thijs, leuk je te ontmoeten

Ik heb een passie voor techniek en innovatie.

Sinds 2015 werk ik in de wereld van innovatie, productontwikkeling, data, prototypes en Internet of Things Ik heb veel ervaring met het snel testen van ideeën. Ik denk graag mee over de mogelijkheden die vandaag de dag beschikbaar zijn. Ik kan je helpen met 3D printen, 3D modelleren, programmeren, data, Internet of Things, sensoren, PCB design, connectiviteit en alles wat hiermee te maken heeft.

Ik hoog graag waar jij mee bezig bent en hoe we elkaar kunnen helpen!